Starten met spinning

Wat is spinning

Spinning is het onder begeleiding van een instructeur fietsen op opzwepende muziek. Je doet het in groepsverband - in de les is ruimte voor 45 sporters -  maar hoe zwaar je het maakt bepaal je uiteindelijk zelf. De instructeur motiveert je door middel van zijn enthousiasme en muziek meer uit jezelf te halen. Na afloop is er beneden de mogelijkheid rustig bij te komen en na te praten. Je kunt gebruik maken van de douches.

Een spinningles duurt 1 uur, inclusief warming up en cooling down. Afhankelijk van de instructeur en les wordt er op house, disco, rock en top 40 muziek gespind. Input van deelnemers is ook altijd welkom. Dus heb je een favoriet (spinning)nummer? Geef het door!

De spinningfiets

Een spinningfiets is anders dan een gewone hometrainer. De houding is meer zoals die op een racefiets of mountainbike. Door drie instellingspunten is de fiets aan jouw ideale houding aan te passen. De instructeur kan je hierbij goed adviseren.

De fiets beschikt over een weerstandknop waarmee je het trappen zwaarder of lichter kunt maken. De instructeur geeft aan wanneer je de weerstand zwaarder of lichter zet, hoeveel je vervolgens draait, bepaal je altijd zelf. Alle fietsen beschikken daarnaast over trappers met SPD aansluiting en riempjes voor de gewone sportschoen. Je hoeft dus niet direct over fietsschoenen te beschikken, maar dit is op termijn wel aan te raden. Verder hebben de fietsen twee bidonhouders zodat je altijd voldoende water kunt meenemen en drinken.

Wat neem je mee?

  • Bidon(s)
  • Handdoek (voor over je stuur)

Voordat je begint

Wanneer je voor het eerst gaat spinnen of nieuw bent bij Fast Sspinning geef kom dan wat eerder (ca. 10 minuten) en geef dat aan bij de instructeur. Er wordt dan uitleg gegeven en gevraagd naar eventuele blessures of medische risico’s die van belang kunnen zijn bij het spinnen.

Outfit

Ga je voor het eerst spinnen en beschik je nog niet over fietskleding en schoenen? Geen probleem. Je hoeft niet direct te investeren in een complete outfit. Maar als je van iemand een fietsbroek met zeem (extra vulling bij het zitvlak) kan lenen, is dat wel aan te raden. Draag in ieder geval geen lange of wijde broek. Zorg daarnaast voor een shirt dat goed ademt, want je gaat behoorlijk zweten.


Wanneer je na de eerste paar lessen nog steeds heel enthousiast bent, raden we je aan wel een fietsbroek met zeem aan te schaffen en fietsschoenen met SPD aansluiting. Je klikt hiermee je schoenen in de trappers. Hierdoor heb je een betere drukverdeling op je voeten en kun je daarnaast gebruik maken van de duw- en trekbeweging. Dat maakt dat je nog beter en sneller/zwaarder kunt fietsen.

Fast Sspinning tenue

Fast Sspinning beschikt ook over een eigen spinningtenue. Ook jij kunt hierin spinnen! Tegen een zeer aantrekkelijk tarief kun je het Fast Sspinning tenue, bestaande uit een fietsbroek (dames of heren) met zeem en bretels, fietsshirt en sokken aanschaffen. Stuur een mailtje naar info@fastsspinning.nl met jouw maten en bestelling.

Wanneer en hoe?

In het winterseizoen (oktober tot en met maart) worden bij Fast Sspinning maar liefst 6 spinninglessen per week aangeboden. In de overige maanden gelden er andere lestijden. Klik hier voor een overzicht van de lestijden en abonnementen.   

Fast Sspinning werkt met een online reserveringssysteem. Met je persoonlijke inloggegevens beheer je jouw lessen. Reserveren, wijzigen, annuleren en inhalen regel je dus allemaal zelf online!

Nog nooit gespind of wil je ervaren hoe een spinningles er bij Fast Sspinning aan toe gaat? Vraag dan een gratis proefles aan via info@fastsspinning.nl